Saturday, October 30, 2010

Fan Electricity Usage

Hechima tonic water (Luffa)


Hechima (in Italy known as luffa ) is a plant that you do not throw anything (like a pig ^ - ^) E
'annual climbing plant. In the spring, just plant some seeds contained in the large pumpkin to create new plants.

Both young and squash flowers are edible. In Japan it is used mostly in the southern island of Kyushu and Okinawa islands, is eaten in tenpura, boiled, grilled or in soup with miso.
I've never eaten the next year I'll try ^ - ^!

A noi, della pianta, interessa la spugna che si ricava dalle zucche essiccate (mi dispiace ma non ho ancora la foto della spugna, sta essiccando e serve del tempo. La si può vedere qui ) ed il liquido che sgorga dai rametti recisi che viene incanalato nelle bottiglie che raccoglieranno la preziosa linfa. La bottiglia della foto sottostante si è riempita in 24 ore circa.

Da questo liquido, mescolato con alcuni ingredienti, si ricava un'ottima acqua tonica home made.
Su ja.wikipedia/org c'è scritto che il liquido è un ottimo medicamento per tosse, eruzioni cutanee, screpolature, scottature ma anche un diuretico naturale per i gonfiori. Dato che come medicamento unpreserved (the liquid is only boiled, filtered and kept in the fridge), is highly perishable. Instead

to have the tonic needed to Hechima:

1,200 ml of water Hechima
120 ml of ethanol 60 ml of glycerin

6 grams of boron
7 drops of essence (we lavender essence)

Heat at 37 ° C water Hechima and mix well with other ingredients.
Transfer into sterilized bottles and keep well in refrigerator. It is preserved for over 1 year.

We bought a lot.

0 comments:

Post a Comment